Crowd Funding

ONZE CROWDFUNDING IS AAN. HELP JIJ ONS OM MOOIE PLANNEN TE REALISEREN?

Wij willen graag verder en hebben jouw hulp daarbij hard nodig. 

ONZE PLANNEN

Wij zijn Olivier en Emma, en we zijn boeren zonder boerderij. Toen Olivier 5 jaar oud was, wist hij al dat hij boer wilde worden. Emma wist op jonge leeftijd al dat ze met dieren wilde gaan werken.  De moeder van Emma adviseerde haar van jongs af aan om met een rijke boer te trouwen. Dat is mislukt.

Samen bouwen we aan een toekomstbestendige boerderij: een boerderij die de grond beheert, waar eigen producten worden gemaakt, en een boerderij met een sterke verbinding tussen boer en burger.

‘Een mooie plek voor onze waterbuffels’

Het ideale middel daarvoor is een waterbuffel. Samen met onze 12 buffels zoeken we naar de ideale plek om samen de wereld een stukje mooier te maken.
Op 2 april 2021 is de eerste mozzarella klaar.

“Zo natuurlijk en puur mogelijk,
samen met de natuur.”

ons verhaal

‘Waar willen naar toe?’

Wij zijn een jonge natuurinclusieve grondgebonden boerderij met waterbuffels. Wij bouwen nu aan een financieel gezond bedrijf waar Boer, Burger en Buffels in balans samenwerken.

Omdat waterbuffels goed om kunnen gaan met een hogere waterstand zijn waterbuffels uitermate geschikt om te houden in het veen weidegebied. Door te boeren met een hogere waterstand gaan we verzakking, krimp, inklinking en oxidatie tegen en daarmee reduceren wij de uitstoot van CO2.

De waterbuffel gaat zeer efficiënt om met haar voer, ze eet graag structuurrijk ruwvoer, hierdoor kunnen wij de maaidatum uitstellen. Dit trekt diverse soorten weidevogels aan. Omdat wij minder mest aanbrengen op de weides floreert de biodiversiteit en groeien er meer bloemen en kruiden. Ook voeren wij niet tot nauwelijks krachtvoer. Door de goede gezondheid van de buffel hebben wij amper klauwproblemen en word het gebruik van antibiotica een zeldzaamheid.

Waterbuffels hebben een langere levensduur, ze worden ouder dan melkkoeien en zijn in staat tot op hoge leeftijd voldoende melk te geven.  

We hebben een korte keten met een regionale afzet. In de toekomst produceren onze 50 waterbuffels 100.000 liter melk van bijzondere kwaliteit per jaar. Hier maken wij oa mozzarella, burrata, harde kaas, yoghurt en ijs van. Tevens hebben wij vlees van onze stieren. Buffelvlees is gezond, zeer smakelijk en zeer mager.

Naast de productie werken wij aan een circulair landschap en leveren diensten aan onze partners, op het gebied van waterbeheer en vernatting, energie opwekking, grondstofproductie zoals lisdodde en educatie en inspiratie voor startende en stoppende boeren. Ook bieden wij educatie voor de burger, ons bedrijf zal opengesteld worden zodat eenieder onze boerderij kan bezoeken en beleven.

Schrijf je in

Buffels knuffelen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief, dan houden we je op de hoogte van de mogelijkheden. In het voorjaar organiseren we een buffelknuffeldag.

 

Tot gauw!

“buffels komen knuffelen? dat kan natuurlijk.”

“BUFFELS KOMEN KNUFFELEN? DAT KAN BIJ ONS!”

Bedankt!

Je bent ingeschreven voor onze nieuwsbrief.