De Boerderij

Op de akkers willen wij onze eigen ‘powerfoods’ verbouwen zodat wij geheel zonder krachtvoer, uiteraard met gesloten kringloop, kunnen gaan boeren.
Wij denken aan graan, luzerne en klaver mogelijk in een triticale systeem.

Een deel van de akkers willen wij in samenwerking met Peter de Groot van Biodivers inzetten voor de productie van biologische inheemse wilde bloemzaden. Peter is een van de grootste biologische zadentelers van Nederland en is welwillend om met ons in zee te gaan. Stel je voor, zeeën van bloemen die zorgen voor het waarborgen van soortendiversiteit elders in het land… Ook komt de teelt van bloemzaden de plaatselijke flora en fauna ten goede. De vader van Olivier, de BD imker, kan zijn bijen al horen zingen.

We halen op onze huidige stek veel plezier uit het geven van rondleidingen aan boeren, kinderen, stadslui en eenieder die een knuffel wil. We organiseren ook high tea in de stal en maatwerkactiviteiten voor bedrijfsfeestjes. Dit willen we graag ook doorzetten en uitbreiden op de natuurderij Keizersrande. De moeder van Emma, de juf, kan haar kinderen al zien springen.

De waterbuffel stoot minder uit, dat is reeds bewezen. De cijfers die hier echter voor worden gebruikt zijn op basis van een waterbuffel in een gangbaar en traditioneel bedrijf. Hoeveel een bio/bio-dynamische scharrelbuffel uitstoot is dus onbekend. Er is meer onderzoek nodig om te bepalen wat de buffel aan stikstof en fosfaat produceert. Op Natuurderij Keizersrande kunnen we hier meer onderzoek naar doen. De vader van Emma, de manager en man van de cijfers, had de sommen graag gemaakt. Helaas is hij onlangs overleden, maar zijn kennis en kunde heeft hij Emma nagelaten.

cof

“BUFFELS KOMEN KNUFFELEN? DAT KAN BIJ ONS!”